Surname Genealogy Pages

(Levens)Verhalen

» Allemaal zien     «Vorige «1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 168» Volgende»     » Dia voorstelling

De Stille Genieter

Voor een avondje vermaak hoefden mensen de deur niet uit. Iedere zondagavond zond de immens populaire piratenzender De Stille Genieter vanuit Harkema Hollandstalige hits en later ook religieuze muziek uit. Gooitzen de Haan, de man achter de zender, begon in 1971 met de uitzendingen. Hij zat achter de knoppen en zijn vrouw hing aan de telefoon om de verzoekjes te noteren. De uitzendingen waren illegaal en De Haan kwam daardoor regelmatig met justitie in aanraking. De keren dat de Radio Controle Dienst de zendapparatuur in beslag heeft genomen zijn niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Ook heeft Gooitzen de Haan een paar keer in Veenhuizen een straf uitgezeten wegens het illegaal zenden. Maar altijd herrees De Stille Genieter als een feniks uit de as. De luisteraars waren trouw en stonden als één man achter hún zender.
De Stille Genieter is sinds 2005 ook medeorganisator van het Mega Piratenfestijn en Surhuisterveen/Marum. In dat jaar genoten 5.000 mensen van optredens van Jan Smit, Marianne Weber, Jannes, Gryt Wiersma en Rommy. Er werd stevig gedronken en de Wouden zouden de Wouden niet zijn als niet rond middernacht de politie op volle sterkte uit moest rukken om de orde te handhaven. Het korps van Drachten moest er zelfs aan te pas komen om het recalcitrante publiek in bedwang te houden.

De Stille Genieter

Eigenaar/BronWaar blijft de tijd; 1000 jaar Friese Wouden, deel 15, pag. 70 e.v.
Verbonden metG.S.G. de Haan

» Allemaal zien     «Vorige «1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 168» Volgende»     » Dia voorstelling

Deze site wordt aangemaakt door The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 12.2, geschreven door Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Gegevens onderhouden door Alex Spinder. | Data Beschermings Beleid.