Aize van der Meer

Aize van der Meer

Mannelijk 1907 - 1990  (83 jaar)

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Aize van der Meer 
  Geboren 1907 
  Geslacht Mannelijk 
  apr 1980 
  koninklijke onderscheiding 
  koninklijke onderscheiding Aize en Sietze vd Meer 1980
  koninklijke onderscheiding Aize en Sietze vd Meer 1980
  Twee koninklijke onderscheidingen in Harkema
  Harkema april 1980

  Leider bijbelkring.
  De heer Aize van der Meer is momenteel 72 jaar oud en hij kreeg de onderscheiding vooral vanwege het feit dat hij meer dan 45 jaar leider is geweest van de Nederlands Hervormde bijbelkring te Harkema.Daarnaast was hij lange tijd beheerder van het jeugdgebouw van de kerk, ouderling en bestuurslid van de Hervormde lagere school.
  Op 14 mei 1934 trad hij in het huwelijk met Fokje Roorda en het echtpaar kreeg zes kinderen. De heer Aize van der Meer werkte destijds bij landbouwer Buma, waar hij ruim veertig jaar werkzaam is geweest. Daarna was hij nog elf jaar als beheerder aan de sportzaal in Harkema verbonden. Van 1962 tot 1965 heeft de heer Aize van der Meer ook deel uitgemaakt van de gemeenteraad Achtkarspelen, maar daar moest hij zich wegens huiselijke omstandigheden uit terugtrekken.

  Koster.
  De heer Sietse van der Meer werd in 1904 geboren en hij werd vooral gehuldigd vanwege het feit dat hij meer dan veertig jaar koster is geweest in de Hervormde kerk te Harkema. Net als zijn broer Aize, heeft ook hij dat werk altijd pro deo gedaan, zo vertelde burgemeester van Veenen. "Jullie hebben deze dubbele decoratie verdiend door dienstbetoon. Niet vanuit een volle beurs, maar vanuit een vol hart", aldus de burgemeester. Het werk dat de twee gebroeders de afgelopen jaren geheel belangenloos hebben verricht, is vooral de Hervormde gemeente ten goed gekomen, zo werd nogmaals benadrukt. "Wees zuinig op zulke paarlen van uw kerkelijke gemeenschap. Draag hen op uw handen." De heer Sietse van der Meer trad op 12 september 1929 in het huwelijk met Trijntje Roorda en zij kregen elf kinderen. De heer van der Meer had aanvankelijk een eigen kapperszaak, maar dat werd later overgenomen door de oudste zoon Rienk van der Meer, die nu nog steeds dat beroep uitoefent. Nadien was de heer van der Meer nog 24 jaar werkzaam bij kinderwagenfabriek Riemersma te Surhuisterveen. Gelukwensen waren er behalve van de burgemeester ook van dominee Kawarman. Mevrouw Kawarman speldde vervolgens de beide echtgenotes, die overigens zusters zijn, elk een bloemrijke decoratie op. Namens de kerkeraad en de kerkvoogdij bracht de heer H. Hiemstra felicitaties over aan de famile van der Meer. Naast de kinderen, waren ook de kleinkinderen van beide "ridders" aanwezig. De heer Hiemstra richtte vooral tot hen het woord. "Er is een bekend spreekwoord dat ik hier van toepassing vind. Dat luidt: Adeldom verplicht. Stap daarom vooral in de voetstappen van jullie ouders," Mevrouw J. Spinder van der Meer sprak namens de familie een kort dankwoord uit.

  Bron: de Feanster.
  Ingezonden door Gr. Buma
  Overleden 30 aug 1990 
  Begraven 3 sep 1990  Harkema, Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Patriarch & Matriarch
  Heerke Jans Croese  (4 x Overgrootvader) 
  Trientje Barelds de Jong,   geb. 23 dec 1804, Surhuisterveen (Surhústerfean), Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Overgrootmoeder) 
  Persoon-ID I58120  Spinder
  Laatst gewijzigd op 30 jun 2020 

  Vader Rienk Sytzes van der Meer,   geb. 6 okt 1879, Harckema op ´t Eynde, Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 1 aug 1915  (Leeftijd 35 jaar) 
  Moeder Saapke van der Heide,   geb. 3 jun 1880, Surhuisterveen (Surhústerfean), Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 3 jun 1974, Harkema, Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 94 jaar) 
  Getrouwd 19 mrt 1904  Drogeham (Droegeham), Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Foto's
  Gezin vd Meer vd Heide
  Gezin vd Meer vd Heide
  Gezins-ID F21911  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Fokje Roorda,   geb. 11 jan 1913, Harckema op ´t Eynde, Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 7 jun 2003, Surhuisterveen (Surhústerfean), Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 90 jaar) 
  Getrouwd 24 mei 1934  Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Kinderen 
   1. J. van der Meer
  Siemen Spinder  getr. 05 okt 1957
  +2. R. van der Meer
  +3. A. van der Meer
  +4. Sytze Roelof (Sietze) van der Meer,   geb. 4 okt 1944, Harkema, Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 8 feb 2013, Burgum (Bergum), Tytsjerksteradiel, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 68 jaar)
   5. Andries van der Meer,   geb. na 1944,   ovl. vóór 2012  (Leeftijd < 66 jaar)
   6. Wiebe van der Meer,   geb. 4 okt 1955,   ovl. vóór 2012  (Leeftijd < 56 jaar)
  Laatst gewijzigd op 24 jun 2020 
  Gezins-ID F21931  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGetrouwd - 24 mei 1934 - Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsBegraven - 3 sep 1990 - Harkema, Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Foto's
  Aize van der Meer
  Aize van der Meer
  Aize van der Meer
  Aize van der Meer