Engelbert (Bert) Deuling

Engelbert (Bert) Deuling

Mannelijk 1927 - 2001  (73 jaar)

Persoonlijke informatie    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Engelbert (Bert) Deuling 
  Geboren 1 sep 1927  Onstwedde, Stadskanaal, Groningen, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Mannelijk 
  1950  Jakarta, Jakarta, Jawa, Indonesia Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Nederlands-Indië
  Indisch Oud-paspoortarchief 
  na 1964  Amsterdam, Noord-Holland, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Overleden 5 aug 2001 
  Begraven Algemene Begraafplaats, Badlaan 26, Muiderberg, Gooise Meren, Noord-Holland, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Engelbert Deuling
  Engelbert Deuling
  Patriarch & Matriarch
  Dollinck,   geb. ca. 1450, Heede, Emsland, Niedersachsen, Deutschland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. na 1499, Heede, Emsland, Niedersachsen, Deutschland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 50 jaar)  (14 x Overgrootvader) 
  Margje Johanna Eits,   geb. Noordwolde (Noardwâlde), Weststellingwerf, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Grootmoeder) 
  Persoon-ID I55300  Spinder
  Laatst gewijzigd op 1 okt 2023 

  Vader Marechaussee Jan Willem Deuling,   geb. 09 aug 1898, Ter Apelkanaal, Westerwolde, Groningen, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Moeder Cornelia Johanna (Corrie) Kuiper,   geb. 3 aug 1896, Noordwolde (Noardwâlde), Weststellingwerf, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Getrouwd 6 jun 1925  Wolvega (Wolvegea), Weststellingwerf, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Foto's
  Familie Deuling-Kuiper
  Familie Deuling-Kuiper
  De twee graven bevinden zich op het kerkhof van Diever.
  Op de linker grafsteen staat vermeld: Rustplaats van Roelof Kuiper, geboren 20 juli 1808, overleden 24 december 1888, echtgenoot van M. Oosterveld. Het bijzondere is echter dat op de overlijdensacte van Roelof Kuiper is vermeld dat hij op 7 augustus 1808 is geboren.
  Roelof Kuiper was huisschilder (verver) en winkelier. In 1888 was zijn adres Diever 129 en dat was in de Hoofdstraat in de buurt van het café van Willem Huiskes met adres Diever 123.
  Op de rechter grafsteen is te lezen: Rustplaats van Margje Oosterveld, geboren 13 september 1813 en overleden op 1 maart 1888, echtgenote van R. Kuiper.
  Het echtpaar Roelof Kuiper en Margje Oosterveld kreeg vijf kinderen: Grietje, Deeltje, Aaltje, Geertje en Hans.
  Hans Roelofs Kuiper was hun jongste kind en werd op 8 juli 1855 in Diever geboren. Hij was aanvankelijk huis- en decoratieschilder. Op 23 oktober 1890 trad hij in het huwelijk met Margje Johanna Eits uit Noordwolde.
  In die plaats begon hij zelf een schildersbedrijf. Op Zorgvlied schilderde hij het houtwerk van onder meer de villa Castra Vetera van mr. Lodewijk Guillaume Verwer. Ook maakte hij diverse decoraties in deze villa.
  Mr. L.G. Verwer had gemerkt dat Hans Kuiper aanleg had voor tekenen en gaf hem zijn eerste betaalde opdracht voor het maken van een portret, waarna hij van de familie Verwer meer opdrachten voor portretten van familieleden en schilderijen van Zorgvlied kreeg. Daarnaast ontwikkelde hij zich als een goed fotograaf. Aan hem zijn de oudste en mooiste opnamen van Zorgvlied te danken.
  Hans Kuiper overleed op 3 november 1937 te Blesdijke aan de gevolgen van een ongeval, dat gebeurde toen hij op zijn fiets in de mist werd aangereden door een automobiel.
  Op deze niet alledaagse foto op het kerkhof staat Hans Kuiper aan de linkerkant. Naast hem staat zijn vrouw Margje Johanna Eits. De jonge vrouw op de foto is hun dochter Cornelia Johanna. De man aan de rechterkant is haar verloofde, de marechaussee Jan Willem Deuling. Het gezelschap maakte een uitstapje naar Diever ter gelegenheid van de verloving van Cornelia Johanna en Jan Willem.
  Diever – Smederij Albert Kloeze
  Diever – Smederij Albert Kloeze
  Links op de foto staat Margje Johanna Eits, de vrouw van Hans Kuiper. Naast haar staat hun dochter Cornelia Johanna. De man is haar verloofde Jan Willem Deuling. De vrouw die in de deur van het achterhuis nieuwsgierig toekijkt is Lammige Santing, de vrouw van Albert Kloeze.
  Met deze foto als voorbeeld liet Hans Kuiper zich inspireren tot het schilderij met de naam Vrouw aan de was.
  Gezins-ID F20996  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Johanna Cornelia Lannée de Betrancourt,   geb. 29 jun 1934, Ambarawa, Semarang, Jawa Tenga, Jawa, Indonesia Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Getrouwd 25 nov 1954  Jakarta, Jakarta, Jawa, Indonesia Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Laatst gewijzigd op 1 okt 2023 
  Gezins-ID F16609  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboren - 1 sep 1927 - Onstwedde, Stadskanaal, Groningen, Nederland Link naar Google Earth
  Link naar Google Maps - Nederlands-Indië Indisch Oud-paspoortarchief - 1950 - Jakarta, Jakarta, Jawa, Indonesia Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - 25 nov 1954 - Jakarta, Jakarta, Jawa, Indonesia Link naar Google Earth
  Link naar Google Maps - na 1964 - Amsterdam, Noord-Holland, Nederland Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld