G.S.G. de Haan

Mannelijk


Persoonlijke informatie    |    Media    |    Aantekeningen    |    Alles    |    PDF

 • Geslacht Mannelijk 
  Patriarch & Matriarch
  Edze Egberts de Haan,   geb. 17 sep 1787, Kollumerzwaag, Noardeast-Fryslân, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 7 augustus 1848, Harckema op ´t Eynde, Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 60 jaar)  (3 x Overgrootvader) 
  Aaltje Mast,   geb. 18 mei 1920, De Veenhoop (Feanhoop), Smallingerland, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 4 okt 2001, Surhuisterveen (Surhústerfean), Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 81 jaar)  (Moeder) 
  Persoon-ID I10511  Spinder
  Laatst gewijzigd op 5 feb 2016 

  Vader Bareld Folkert de Haan,   geb. 12 dec 1918, Surhuisterveen (Surhústerfean), Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 5 okt 1996, Surhuisterveen (Surhústerfean), Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 77 jaar) 
  Moeder Aaltje Mast,   geb. 18 mei 1920, De Veenhoop (Feanhoop), Smallingerland, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 4 okt 2001, Surhuisterveen (Surhústerfean), Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 81 jaar) 
  Getrouwd 6 mrt 1948  Buitenpost (Bûtenpost), Achtkarspelen, Fryslân, Nederland Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID F534  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • (Levens)Verhalen
  De Stille Genieter
  De Stille Genieter
  Voor een avondje vermaak hoefden mensen de deur niet uit. Iedere zondagavond zond de immens populaire piratenzender De Stille Genieter vanuit Harkema Hollandstalige hits en later ook religieuze muziek uit. Gooitzen de Haan, de man achter de zender, begon in 1971 met de uitzendingen. Hij zat achter de knoppen en zijn vrouw hing aan de telefoon om de verzoekjes te noteren. De uitzendingen waren illegaal en De Haan kwam daardoor regelmatig met justitie in aanraking. De keren dat de Radio Controle Dienst de zendapparatuur in beslag heeft genomen zijn niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Ook heeft Gooitzen de Haan een paar keer in Veenhuizen een straf uitgezeten wegens het illegaal zenden. Maar altijd herrees De Stille Genieter als een feniks uit de as. De luisteraars waren trouw en stonden als één man achter hún zender.
  De Stille Genieter is sinds 2005 ook medeorganisator van het Mega Piratenfestijn en Surhuisterveen/Marum. In dat jaar genoten 5.000 mensen van optredens van Jan Smit, Marianne Weber, Jannes, Gryt Wiersma en Rommy. Er werd stevig gedronken en de Wouden zouden de Wouden niet zijn als niet rond middernacht de politie op volle sterkte uit moest rukken om de orde te handhaven. Het korps van Drachten moest er zelfs aan te pas komen om het recalcitrante publiek in bedwang te houden.

 • Aantekeningen  Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven.